Izpratne par atkritumu ietekmi uz vidi aizvien pieaug! Cerams, tas nebūs tikai modes kliedziens, bet ilgtermiņa pārmaiņa domāšanā. No deguna līdz astei un no kāta līdz saknei – kā izmantot it visas produktu sastāvdaļas? Ar moderno tehnoloģiju palīdzību un mazliet izdomas jūs varat no sastāvdaļām, ko mēdzāt izmest, radīt pārsteidzošus garšu piedzīvojumus.
Ņemsim par piemēru ziedkāpostu. Parasti izmestos ziedkāposta kātiņus mājsaimniecības un restorāni sāk izmantot kā veselīgu alternatīvu fritētiem kartupeļiem, un uz šķīvjiem parādās arī ziedkāposta lapas. Uzziniet, kā ar AEG cepeškrāsns palīdzību izmantot it visas produktu daļas.
SteamBoost cepeškrāsns
SteamBoost cepeškrāsns ar FullSteam funkciju izceļ jūsu ēdiena garšu. Tā darbojas gluži tāpat kā parasta cepeškrāsns, bet piedāvā arī tvaika sniegtās iespējas. Līdz ar to ēdiena gatavošana kļūst sevišķi aizraujoša, jo karstums, kā zināms, apbrūnina un apcep.
Izšķirošais moments ir tvaika pievienošana. Tas ļauj ēdienā saglabāt tā dabīgo mitrumu, nodrošinot gardas un sulīgas maltītes – gaļu, zivis, sacepumus un dārzeņus, pat desertus. Atslēga ir garšā un tās bagātībā.
3 veidos pagatavots ziedkāposts
Ziedkāposts Parmezāna gratinē
(4 porcijas)
Sastāvdaļas
2 galviņas ziedkāposta
1 tējkarote maltu piparu
1 tējkarote kūpinātas paprikas pulvera
1 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
2 ēdamkarotes neitrālas rapšu eļļas
100g rīvēta Parmezāna siera
Gatavošana
- Novietojiet ziedkāposta galviņu uz cepešpannas. Tvaicējiet to SteamBoost cepeškrāsnī režīmā “Full Steam” aptuveni 30 minūtes.
- Izņemiet ziedkāpostu no krāsns un novietojiet to uz plātnes, kas pārklāta ar cepampapīru.
- Apsmērējiet ziedkāpostu ar sinepēm.
- Pārkaisiet ar garšvielām un Parmezāna sieru. Apslakiet ar eļļu.
- Iestatiet krāsni “Grill” režīmā 200° C temperatūrā. Cepiet ziedkāpostu 15 minūtes.
- Izņemiet no krāsns un sagrieziet daiviņās.
Krāsnī ceptas ziedkāpostu nūjiņas
(Uzkoda 1 personai)
- Izgrieziet ziedkāposta kacenu un sagrieziet to biezās strēmelēs (tā kā gatavojot frī kartupeļus).
- Iestatiet SteamBoost cepeškrāsni “Turbo Grill” režīmā 230°C temperatūrā. Apsmidziniet nūjiņas ar eļļu, uzkaisiet jūras sāli un kūpinātas paprikas pulveri.
- Cepiet 10-15 minūtes, gatavošanas laiks ir atkarīgs no nūjiņu biezuma (jo biezākas, jo ilgāk jācep).
Ziedkāposta salāti
(2 porcijas)
Sastāvdaļas
Ziedkāposta galviņu lapas
Mērcei
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
1 ēdamkarote tahini pastas
1 tējkarote smalki sakapāta ķiploka
½ tējkarote sāls
50 ml rapšu eļļas
1 ēdamkarote ūdens
Garnīram
Sauja sasmalcinātu piparmētru lapu
1 ēdamkarote granātābola sēklu
Gatavošana
- Iestatiet SteamBoost cepeškrāsni “True Fan Cooking” režīmā 175°C temperatūrā.
- Kārtīgi sasmalciniet lapas. Lieciet tās uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru.
- Apslakiet ar eļļu un apkaisiet ar sāli.
- Ievietojiet cepešpannu krāsnī uz 10 minūtēm.
- Kārtojiet lapas uz šķīvja, pārlejiet ar mērci un dekorējiet ar granātābola sēklām un piparmētrām.