Guvusi ievērojamu popularitāti Japānā, 2018. gadā tā pārņem visu pasauli. Baudāmi vienkārša – tā ir viena no cilvēka piecām pamatgaršām. Umami dabīgi atrodama dažādos produktos, piemēram, tomātos, miso pastā, gaļā un sēnēs.

Ar dažiem vienkāršiem soļiem jūs varat pagatavot paši savu burciņu umami, vienkārši izkaltējot baravikas vai šitaki sēnes. Kaltējiet sēnes, tās uz nakti ievietojot AEG cepeškrāsnī ar precīzi noregulētu zemu temperatūru, pēc tam samaliet sēnes pulverī un pārkaisiet pāri visdažādākajiem ēdieniem.

SenseCook cepeškrāsns

Iepazīstieties ar savu jauno šefpavāra asistentu, jūsu jaunāko rīku ceļā uz sulīgākajām jēra ribiņām un maigāko laša fileju. Ar FoodSensor funkciju jūs varat norādīt cepeškrāsnij, kā vēlaties maltīti pagatavot, izmantojot tieši tādus pašus terminus kā restorānā – viegli cepts, vidēji vai labi cepts.

Pirmo reizi jūs varat pilnībā paļauties, ka SenseCook cepeškrāsns tikai no jūsu izvēlētajiem vārdiem sapratīs, kādu rezultātu vēlaties. Pat neatverot cepeškrāsns durvis, kontrole un izcils rezultāts tiek nodrošināts it visam – no maigiem gaļas gabaliņiem līdz kausētas šokolādes fondantiem. Beidzot – cepeškrāsns, kas runā jūsu valodā.

Skatīt SenseCook cepeškrāsni

Umami pūderis

Sastāvdaļas

300g šitaki sēņu

 

Gatavošana

- Sagrieziet šitaki sēnes plānās šķēlītēs.
- Izklājiet sēnes uz divām cepešpannām.
- Ievietojiet paplātes SenseCook cepeškrāsnī un kaltējiet 45°C temperatūrā visu nakti.
- Izņemiet cepešpannas no krāsns, kaltētās sēnes samaliet smalkā pulverī Gourmet Pro blenderī.