Gatavošana ar sous-vide 2018. gadā būs populāra. Bet kas tas īsti ir? Īsumā – tā ir gatavošanas metode, kur ēdienu hermētiski iesaiņo un tvaicē līdz perfektai temperatūrai. Šo tehnoloģiju izmanto augstākās klases restorānos, un tā nodrošina ēdienam nepārspējamu tekstūru, to nepārgatavojot.

Tagad šī metode ir pieejama ikvienā virtuvē. Ļaujiet AEG SteamPro cepeškrāsnij dot jums iespēju precīzi pagatavot ēdienu. Un pats labākais ir tas, ka produktos tiek saglabāti visi vitamīni, krāsas un uzturvielas.

SteamPro cepeškrāsns

Mūsu SteamPro cepeškrāsnīs ar sous-vide funkciju jūs iegūsiet rezultātus, kas parastā cepeškrāsnī nav iespējami. Hermētiski noslēgtais iesaiņojums nodrošina lēnu oksidāciju, saglabājot garšu.

Temperatūra tiek uzturēta pusgrāda robežās. Šāda precizitāte nodrošina nepārspējamu garšu un rezultātu, ko iespējams atkārtot vēl un vēl. Lai arī sous-vide ir advancēta gatavošanas metode, ar AEG to izmantot ir vienkārši.

Skatīt SteamPro cepeškrāsni

Sous-vide gatavota āte un 63°C gatavots olas dzeltenums

4 porcijas

Gatavošana
- Viegli pārsitiet olas un atdaliet dzeltenumu no baltuma.
- Saudzīgi ievietojiet olu dzeltenumus vakuuma gatavošanas paciņā. 
- Pievienojiet eļļu, uzkaisiet sāli un aiztaisiet paciņu.
- Ielejiet tvertnē ūdeni.
- Uz AEG SteamPro cepeškrāsns izvēlieties sous-vide funkciju un iestatiet temperatūru uz 63°C “Full Steam” režīmā, un ielejiet ūdeni tvaika tvertnē. 
- Ievietojiet paciņu cepeškrāsnī un gatavojiet 45 minūtes.
- Kad olas dzeltenumi gatavi, izņemiet tos un kārtojiet uz šķīvja ar pagatavoto ātes fileju.


Sous-vide gatavota āte
Sastāvdaļas
Ātes filejas (120-150 g katra)
½ citrona, sagriezta šķēlītēs
2 jaunie sīpoli, pārgriezti uz pusēm
1 laurlapa
2 ēdamkarotes olīveļļas
25 grami sviesta
sāls un pipari

Gatavošana
- Apkaisiet ātes filejas ar sāli un pipariem.
- Filejas kopā ar pārējām sastāvdaļāmielieciet sous-vide gatavošanas paciņās un hermētiski aiztaisiet.
- Iestatiet AEG SteamPro cepeškrāsni sous-vide režīmā un atlasiet recepti “Fish Filets, Thin Filets”.
- Tvaika tvertnē ielejiet ūdeni. Hermētiski noslēgtās paciņas ievietojiet cepeškrāsnī un gatavojiet atbilstoši programmai.
- Kamēr āte gatavojas, sagatavojiet garnīru.
- Kad ātes filejas ir pagatavotas atbilstoši jūsu vēlmēm, izņemiet tās no krāsns, lieciet uz šķīvja un pasniedziet ar olas dzeltenumiem un garnīru.

Garnīram
Sastāvdaļas
Ēdami ziedi, piemēram, gurķumētras ziedi

400g zaļo sparģeļu
dilles

Gatavošana
- Sasmalciniet ēdamos ziedus un pārkaisiet pār ātes filejām.
- Sagrieziet sparģeļus smalkās strēmelēs un rotājiet ar tām šķīvi.
- Noplūciet dilles no kātiņiem un mazliet apkaisiet ar tām maltīti.