Problēma | Iemesls un risinājums |
---|---|
Piedegušus netīrumus ir grūti notīrīt | Vielas, kas satur cukuru, izdedzina emalju.
Padoms: dedziniet tikai vienu gatavošanas zonu vienlaikus.
|
Spilgta / neizteiksmīga sildriņķa virsma | Riņķi paliek netīri lietošanas laikā.
|
Rūsa | Ēdiens bieži pārvārās pār malu. Ja sildriņķi bieži samirkst, kad tiem virsū uzlīst pārvārījies šķidrums, un tos uzreiz nenotīra, atlikušais šķidrums parasti veicinās sildriņķa koroziju. Lai ēdiens nepārvārītos pār malu, vāriet mazāku ūdens daudzumu. Gatavojiet kartupeļus un citus dārzeņus 1–3 ml ūdens. Ūdens daudzums atkarīgs no gatavošanas zonas.
Ielejiet ūdeni katliņā ar dārzeņiem. Uzlieciet uz katla vāku, kas novērš šķidruma noplūdi. Ieslēdziet gatavošanas zonai augstāko iestatījumu. Pieskatiet katliņu. Šī metode ļauj ietaupīt enerģiju un ūdeni.
Sildriņķi ir mitri. Ja sildriņķi pēc tīrīšanas netiek sakarsēti, mitrums no tīrīšanas veicinās sildriņķu koroziju. Nekādā gadījumā neuzlieciet sildriņķu pārsegus atpakaļ, ja tie nav pilnībā izžuvuši.
Šķīvji nav regulāri aizsargāti pret koroziju. Samontētie sildriņķi ir izgatavoti no čuguna. Sildriņķi var ar laiku sarūsēt, ja tos regulāri neaizsargā no korozijas. Aizsargājiet sildriņķus no korozijas šādi:
|
Vāciņš | Mitrums vai tīrīšanas līdzekļa atliekas. Stikla keramikas virsma ir kļuvis mitra karsēšanas laikā un/vai uz sildriņķiem palikušas tīrīšanas līdzekļa atliekas. Pēc stikla keramikas sildriņķa tīrīšanas vispirms noslaukiet to ar mitru drānu, lai likvidētu visas tīrīšanas līdzekļa atliekas. Pēc tam nosusiniet ar sausu drānu. Sildriņķim jābūt sausam, kad tas tiek ieslēgts. |
Sudrabaini traipi | Alumīnija pārnese no katliem. Iespējama ar alumīnija katliem un tērauda pannām, kurām ir dubultais dibens. Traipi parādās uz stikla sildriņķa virsmas. Lai likvidētu traipus, rīkojieties šādi:
|