Vai jūs zinājāt, ka mēs izmetam aptuveni 1/3 visas pārtikas, ko pērkam?
Ko darīt, lai neizšķiestu tik daudz pārtikas?
Vai no pārtikas izšķiešanas var izvairīties?
Pārtikas pārpalikumus var iedalīt trīs kategorijās: novēršami, nenovēršami un, iespējams, novēršami.
Pārtikas pārpalikumu samazināšana
61% pārpalikumu ir novēršami - pārtika, ko varēja pagatavot, ja tā būtu labāk apstrādāta,
19% ir nenovēršami - tādas lietas kā tējas maisiņi vai vistas kauli.
Receptes pārtikas pārpalikumu samazināšanai
20% tiek klasificēti kā tādi, no kuriem iespējams izvairīties. Piemēram, kartupeļu mizas, brokoļu kāti un lapu atgriezumi utt.
Tos var gatavot un ēst, ja tie tiek pareizi pagatavoti.