Kā samazināt pārtikas izšķiešanu

Pēdējoreiz atjaunots 31.08.2020 07:56

Vai jūs zinājāt, ka mēs izmetam aptuveni 1/3 visas pārtikas, ko pērkam?

Ko darīt, lai neizšķiestu tik daudz pārtikas?



Vai no pārtikas izšķiešanas var izvairīties?

Pārtikas pārpalikumus var iedalīt trīs kategorijās: novēršami, nenovēršami un, iespējams, novēršami.


Pārtikas pārpalikumu samazināšana

61% pārpalikumu ir novēršami - pārtika, ko varēja pagatavot, ja tā būtu labāk apstrādāta,

19% ir nenovēršami - tādas lietas kā tējas maisiņi vai vistas kauli.


Receptes pārtikas pārpalikumu samazināšanai

20% tiek klasificēti kā tādi, no kuriem iespējams izvairīties. Piemēram, kartupeļu mizas, brokoļu kāti un lapu atgriezumi utt.

Tos var gatavot un ēst, ja tie tiek pareizi pagatavoti.