Jūras ķemmītes ar fenheli
Jūras ķemmītes ar fenheli
Iespaidīga, ātri pagatavojama vakariņu maltīte ar izcili aromātisku garšu.
Sastāvdaļas
500 g jūras ķemmīšu, izlobītas un bez ikriem, 1 TK fenheļa sēklu, 1 ĒK citrona sulas vai olīveļļas ar augļu garšu, 1 nevaskots citrons, jūras sāls.
Pagatavošana
4 porcijas
1. Fenheļa sēklas smalki saberž piestā. Citronu nomazgā un norīvē miziņu.
2. Sēklas un citrona miziņu samaisa ar eļļu un kopā ar jūras ķemmītēm liek SousVide maisiņā, to ar vakuumu noslēdzot. Jūras ķemmītēm ir jāsaguļ vienā vienmērīgā slānī.
3. Maisiņu novieto 3. līmeņa plauktā SousVide programmā un gatavo 60°C aptuveni 10 minūtes.
Pasniegšana
Izspiež citrona sulu. Pagatavotās jūras ķemmītes apslaka ar citrona sulu un apkaisa ar nelielu daudzumu jūras sāls.