Moules Marinières (moluski baltvīna mērcē)
Moules Marinières (moluski baltvīna mērcē)
Šī nepārspējamā franču klasika izskatās izcili un ir ātri un viegli pagatavojama.
Sastāvdaļas
2 mazas buntītes pētersīļu, 1 daiviņa ķiploka, 2 šalotes sīpoli, 2 kg molusku, 2 laurlapas, 1 zariņš timiāna, sāls, šķipsniņa maltu balto piparu, 15 g sviesta, 50 ml baltvīna, 150 ml saldā krējuma.
Pagatavošana
4 porcijas
1. Pētersīļus, ķiploku un šalotes sīpolus smalki sakapā. Moluskus 2-3 minūtes rūpīgi skalo aukstā ūdenī. Tos, kas neaizveras vai uzpeld ūdens augšpusē, izmet. No molusku vāciņiem ar nazi noņem matiņus un izaugumus.
2. Moluskus liek cepamajā pannā vai traukā. Pievieno ķiploku, šalotes sīpolus, laurlapas, timiānu un pusi pētersīļu, apkaisa ar sāli un maltiem baltajiem pipariem.
3. Katliņā liek sviestu, baltvīnu un saldo krējumu un uzvāra, tad pārlej pāri moluskiem. Gatavo 2. līmeņa plauktā Steam režīma 3. iedaļā 99°C 30 minūtes vai, kamēr visi vāciņi atvērušies.
Pasniegšana
Pārkaisa ar atlikušajiem sakapātajiem pētersīļiem un pasniedz tajā pašā cepamajā traukā.