Gaspačo ar tvaicētām tīģergarnelēm
Gaspačo ar tvaicētām tīģergarnelēm
Izcila atdzesēta spāņu stila zupa.
Sastāvdaļas
2 sarkanās paprikas, 1 gurķis, 1 sīpols, 2 daiviņas ķiploka, 600 ml dārzeņu buljona, 100 ml extra virgin olīveļļas, 30 ml sarkanvīna etiķa, 400 g mizotu tomātu, 2 mazas šķēles baltmaizes, sāls un pipari, baziliks pēc garšas, 12 tīģergarneles
Pagatavošana
4 porcijas
1. Paprikas nomizo ar dārzeņu mizojamo nazi, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Vienu no paprikām smalki sakapā, otru sagriež mazliet lielākos gabaliņos. Gurķi nomizo un pārgriež uz pusēm. Izņem sēklas (bet neizmet), un vienu pusi sakapā, otru sagriež mazliet lielākos gabaliņos.
2. Gabaliņos sagrieztos dārzeņus liek bļodā kopā ar gurķa sēklām. Pievieno nomizoto un sasmalcināto sīpolu un ķiploku, kā arī dārzeņu buljonu, olīveļļu, etiķi, mizotos tomātus un maizi. Pievieno sāli, piparus un liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
3. Bazilika lapiņas atdala no kātiņiem un pievieno smalki sakapātajam gurķim un paprikai. Liek ledusskapī.
4. Garneles noloba un notīra. Apkaisa ar sāli un pipariem un kārto uz cepampannas. Tvaicē 3. līmeņa plauktā Steam režīma 2. iedaļā 95°C aptuveni 15 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist. Gabaliņos sagrieztos dārzeņus sablendē un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pasniegšana
Zupu pasniedz atdzesētos zupas šķīvjos, katrā ieliekot trīs garneles. Pārkaisa ar smalki sakapātajiem dārzeņiem un baziliku.