Laima muss ar aveņu mērci
Laima muss ar aveņu mērci
Mērces asuma saspēle ar saldo laima musu padara šo par izcili gardu desertu, kas turklāt arī lieliski izskatās.
Sastāvdaļas
Laima musam: 1 vaniļas pāksts, 800 ml piena, 1 laims, 2 olas, 6 olu dzeltenumi, 150 g cukura
Aveņu mērcei: 400 g saldētu aveņu, 100 g pūdercukura, 1 ĒK laima sulas
Pagatavošana
8 porcijas
1. 8 suflē formiņas ieziež ar sviestu un atdzesē.
2. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski un izkasa sēkliņas. Pāksti un sēkliņas uzvāra pienā. Lēni vāra 10 minūtes, tad pāksti izņem.
3. Laimam norīvē miziņu un izspiež sulu.
4. Tikmēr bļodā kopā sakuļ olas, olu dzeltenumus, cukuru, laima miziņu un sulu. Tad pievieno vēl silto pienu. Maisījumu sadala pa visiem suflē trauciņiem.
5. Musu gatavo 2. līmeņa plauktā Steam režīma 3. iedaļā 100°C 50 minūtes, tad 2-3 stundas atdzesē.
6. Mērces pagatavošanai avenes viegli atkausē, tad samaisa ar pūdercukuru un laima sulu. Izkāš caur sietiņu.
Pasniegšana
Ar nelielu nazi atbrīvo musu no trauciņu malām un izgāž katru uz sava šķīvja. Skaisti pārlej ar mērci un rotā ar svaigām avenēm un citrona gabaliņiem.