Šokolādes rulete
Šokolādes rulete
Bagātīgs pudiņš pieaugušajiem, kas būs piemērots pat visizsmalcinātākajām vakariņām.
Sastāvdaļas
200 g tumšās šokolādes, 6 olas, 1 šķipsniņa sāls, 60 g pūdercukura, 1 paciņa vaniļas cukura, 160 g cukura, 250 g atlaidināta sviesta, 100 g miltu, 40 g kukurūzas miltu, 300 g baltās šokolādes, 50 g sviesta, 3 ĒK ķiršu brendija, 1 paciņa (125 g) tumšās glazūras.
Pagatavošana
4 porcijas
1. Šokolādi izkausē, olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās. Pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz masa kļūst spīdīga.
2. Olu dzeltenumus samaisa ar vaniļas cukuru, cukuru un atlaidināto sviestu līdz izveidojas gaisīgs krēms. Izsijā miltus un kukurūzas miltus, pievieno krēmam un visu samaisa, lai izveidotu biskvīta maisījumu. Maisījumu sadala divās vienādās daļās.
3. Pusē no maisījuma iemaisa izkausētu tumšo šokolādi. Sakulto olas baltumu vienādās daļās iemaisa abos maisījumos.
4. Cepampannā izklāj cepamo papīru un uz tā vienmērīgā slānī izklāj gaišo mīklu. Cep 2. līmeņa plauktā Moist Fan Baking programmā 160°C 8 minūtes.
5. Pēc tam tumšo mīklu izklāj uz izceptās mīklas un rūpīgi izlīdzina. Cep tādā pašā iestatījumā vēl aptuveni 12-13 minūtes.
6. Ja maliņas pieķērušās, tās ar nazi atbrīvo, un biskvītu uzslidina uz darba virsmas. Biskvītu nekavējoties apklāj ar siltu dvieli, lai tas atdzistu lēnām un saglabātu mīkstumu.
7. Balto šokolādi kopā ar sviestu izkausē un iemaisa tajā ķiršu brendiju. Biskvītu pārklāj ar baltās šokolādes maisījumu un sarullē ruletē. Glazūru izkausē un pārklāj ar to ruleti, tad ruleti novieto vēsumā līdz pasniegšanai.
Pasniegšana
Rotā ar svaigiem ķiršiem, sakapātiem riekstiem un vaniļas saldējumu.