Avots: Atklājiet īsto garšu
Izsmalcinātas maltītes baudīšana ir īsts sajūtu piedzīvojums. Gatavojot ēdienu, jums ir zināma sastāvdaļu izcelsme un jūs varat izjūst to īsto garšu. Marks Šackers to dēvē par „garšas spēku”, kas palīdz patiesi novērtēt katru kumosu kā alternatīvu mākslīgi radītām garšvielām. Atklājiet vairāk nākamajā epizodē!
Sastāvdaļās ir kaut kas īpašs
Hisato Nakahigaši
Lopbarības tendenču noteicējs un restorāna īpašnieks
Rūpējoties par savu ķermeni
Sastāvdaļu izcelsme ietekmē to, kādas uzturvielas saņem mūsu organisms. Marks Šackers uzskata, ka apetīte mūsu organismā izstrādājas dabiski, tādēļ ēdienam jābūt veselīgam, taču šķērslis tam ir mākslīgi radītās garšvielas. To var mainīt, rūpīgi izvēloties kvalitatīvas sastāvdaļas, tādējādi sniedzot organismam to, kas tam patiešām ir nepieciešams.
Vietējās vai bioloģiskās pārtikas izvēle ir labs sākums, domājot par to, ko jūs gatavojat un ēdat.
Īstā garša
Lai atrastu intensīvas garšas, ir jāmeklē kvalitatīvi pārtikas produkti, kuru izcelsme ir zināma. Tas var būt sarežģīti, jo veikalu plaukti ir pilni ar pārtiku, kuras sastāvā ir mākslīgi radītas garšvielas. Maziet pacenšoties un atrodot veselīgus pārtikas produktus, iegūsiet garšas, kuras nav iespējas iegūt laboratorijā.
Atpakaļ pie izcelsmes
Pārziniet produkta izcelsmi, izvēloties produktu, kas ir cilvēku gatavots, vākts un dabiskiem aromātiem bagāts. Atklājiet maizes cepšanas prieku, izmantojot kvalitatīvas sastāvdaļas, kā arī atrodiet dabas bagātības savā piemājas mazdārziņā.
Pārtikas meklēšana
Svaigas pārtikas meklējumos
Sačiko un Hisato Nakahigaši pieder restorāns ar divām Michelin zvaigznēm Kioto priekšpilsētā. Sastāvdaļas viņi iegūst 10 km rādiusā no savām mājām. Ogu, sēņu un citu dabas produktu iegūšana viņiem ļauj piešķirt svaigu un dabisku garšu katram ēdienam, kā arī bagātina maltīti, padarot to par īstu garšas piedzīvojumu.
Vietējie produkti garantē svaigumu.
Izcelsmes avota atrašana
Lai atrastu piemērotus pārtikas produktus, jums jāzina, kas ir nepieciešams, lai radītu maksimālu rezultātu. Iepazīstieties ar informāciju mūsu mājaslapā, lai vairāk uzzinātu par to, kā pārtikas kvalitāte ietekmē uzturu, un lejupielādējiet gardas receptes, izmantojot mūsu lietotni.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.
DZESĒŠANA: AIZMIRSTA DARBĪBA
Šķiet paradoksāli, ka tagad, kad domājam par vidi vairāk nekā jebkad agrāk, esam aizmirsuši cienīt sēdienu. Mūsu eksperti apgalvo, ka pareiza pārtikas uzglabāšana un zināšanas par to, ko darīt ar ēdienu un produktiem, kas palikuši pāri, var būt ceļš uz jaunu garšu atklāšanu un radošumu. Atklājiet vairāk nākamajā epizodē!
Nepareizas glabāšanas rezultātā zūd liela daļa garšas.
Ludvigs Maurers
Vagjū govju fermeris un gaļas šefpavārs
Garšas revolūcija
Mēs izmetam vairāk nekā trešdaļu saražotās pārtikas, jo tās izskats mūs neapmierina. Tristrema Stjuarta izveidotajā iniciatīvā Feedback šādi produkti tiek izmantoti dažādos pasākumos, lai informētu par to sabiedrību. Arī mēs varam tajā iesaistīties - ja pārtika tiek glabāta atbilstošā vietā un temperatūrā, rodas mazāk atkritumu, turklāt ēdiens ir krietni garšīgāks.
Šajā pasākumā Feedback sarīkoja grandiozu varenu mielastu lielā katlā, izmantojot produktus, kas palikuši pāri.
Mazāk atkritumu, izteikta garša
Domājot par pārtikas uzglabāšanu, mēs varam samazināt tās izmešanas apjomu un uzlabot svaigumu. Lai ilgāk izbaudītu ēdiena garšu, jānovērš mitruma zudums produktos. Mūsu TwinTech® tehnoloģija palielina mitrumu līmeni ledusskapī, lai sastāvdaļas ilgāk saglabātu mitrumu un izteikto garšu. Tā pārtiku var uzglabāt līdz pat trīs reizēm ilgāk.
Gudrais uzglabāšanas ceļvedis
-
1Gaļa un zivis
Uzglabājiet ledusskapja apakšējā nodalījumā zemā temperatūrā (1–3 °C).
-
2Gatavi dārzeņi un dzērieni
Uzlabājiet ledusskapja augšējā nodalījumā apmēram 4–5 °C temperatūrā.
-
3Konservēti produkti
Uzlabājiet ledusskapja durvju plauktos, kur ir siltāks (5–7 °C).
Pamaniet vērtīgo
Iniciatīva Culinary Misfits, ko organizē Lea Brumzaka un Taņa Krakovska, veido mākslinieciskas formas no tā dēvētajiem „neglītajiem produktiem”. Viņas piedāvā plašu smūtiju klāstu, kas ir lielisks paņēmiens pārpalikušo produktu izlietošanai mājās. Viņas skaidro: „Smūtijā var ielikt jebko, pat, ja tas ir mīksts vai pārgatavojies. To neviens neredzēs.”
Izmantojiet pāri palikušos produktos
Nepagatavoti produkti nav jāizmet, ja esat gatavs radošumam. Pārtikas atkritumu eksperts Niki Čaralampopolou izskaidro, kā produktu, kas palikuši pāri, sasaldēšana var palīdzēt samazināt atkritumus un radīt garšīgas uzkodas.
Atsvaidziniet savu perspektīvu
Atbilstošas dzesēšanas tehnoloģijas izmantošana palīdz saglabāt ēdiena dabiskos aromātus. Apmeklējiet mūsu Taking Taste Further lapu, lai uzzinātu visu nepieciešamo par svaigas pārtikas uzglabāšanu.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.
Karsēšana: laiks no jauna atklāt mitrumu
Vai gardas maltītes noslēpums slēpjas mitruma līmenī un temperatūrā? Mēs devāmies no Parīzes uz Kali pilsētu Kolumbijā, lai izpētītu karsēšanu un tās nozīmi no ekspertu skatpunkta. Kā izrādās, ātrākais ceļš uz ideālu garšu ir atklāts jau vairāk nekā pirms 1000 gadiem. Tagad pienācis laiks senās metodes mūsdienīgai izmantošanai. Atklājiet vairāk nākamajā epizodē!
Svarīga ir temperatūra, nevis laiks.
Herve Tīss
Molekulārās gastronomijas tēvs
Ko nozīmē ēdiena gatavošana?
Vai tā ir vienkārši pārtikas produkta sildīšana? Kā panākt, lai pagatavotais produkts būtu ne tikai ēdams, bet arī gards, aromātisks un pievilcīgs? Tā ir tikai daļa no jautājumiem, kuru atbilžu meklēšanai dzīvi veltījis molekulārās gastronomijas tēvs Herve Tīss. Sarunā ar viņu centāmies noskaidrot, ko viņš ir uzzinājis savos eksperimentos. Starp citu, sarunas laikā tika atklāts perfekti pagatavotas olas noslēpums.
67–68 °C temperatūrā olas dzeltenums ir v
Atgriešanās pie saknēm
Mitrums ēdiena pagatavošanā vienmērīgai karstuma izplatīšanai ir tūkstošiem gadu sens noslēpums, kas gādā, lai ēdiens būtu sulīgs un gards. Šefpavāre Katalina Veleza uzskata, ka ikviens vēlas atgriezties pie šīm saknēm — īsta ēdiena. Tvaicēšana ir sena viltība, kas nobriedusi atdzimšanai. Ēdienu tvaicējot, tas tiek gatavots zemā temperatūrā, tāpēc saglabājas pārtikas vērtība un optimāls sastāvdaļu stāvoklis.
Zemāka temperatūra
Ievietojot cepeškrāsnī 1 kg gaļas un, gatavojot to mums ierastā veidā, iegūsim apmēram 700 g. Savukārt, gatavojot gaļu zemākā un saudzīgākā temperatūrā, rezultāts ir tuvāks sākuma apjomam, turklāt gaļas sulīgums saglabājas iekšpusē, tādējādi pagatavotais ēdiens ir gards un sulīgs.
Cepšanai ar tvaiku pievieno sausu karstumu, lai izveidotos zeltaini brūna garoziņa.
Lai grauzdiņš būtu kraukšķīgāks, pievienojiet tvaiku
Tvaiks neattiecas tikai uz gaļu un dārzeņiem. Cepšanā izmantojot tvaiku, maize kļūst mīkstāka, gaisīgāka un tās garoziņa ir neticami kraukšķīga.
Receptes gatavošanai ar tvaiku
Tvaiks ir īsts slepenais ierocis virtuvē. No šīm receptēm var pagatavot iespaidīgu maltīti, kas iepriecina ar jaunām garšas un tekstūras dimensijām. Izmantojiet tvaiku, lai iegūtu gardus pavasara rullīšus vai mutē kūstošu šokolādes desertu. Atklājiet tvaika iespējas!
Tvaiks jaunā līmenī
Modernas cepeškrāsnis ar tvaiku līdz šim bija atrodamas vien profesionāļu virtuvēs, taču nu restorāna cienīgu maltīti iespējams baudīt arī mājās. Gatavojot ar Sous Vide metodi, produktus nepieciešams ievietot hermētiski noslēgtā vakuuma maisiņā, lai ēdiens nezaudētu savu izteikto garšu. Pēc tam tas jāgatavo zemā temperatūrā, lai nodrošinātu vienmērīgu rezultātu. Mūsu ProCombi® Plus tvaika cepeškrāsnij ir Sous Vide funkcija, tādēļ, lai baudītu mutē kūstošu gaļu un citus gardus ēdienus, jums vairs nav jādodas uz restorānu, jo tos varat pagatavot arī mājās.
Pievienojiet karstumu
Uzziniet vairāk, apmeklējot mūsu Taking Taste Further lapu, kur atradīsiet dažādus ieteikumus par vislabākajām gatavošanas metodēm. Atklājiet, kā dažādas metodes un temperatūras var ietekmēt maltītes garšu.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.
Pieredze: vairāk nekā tikai ēdiens un dzēriens
Iztēlojieties kraukšķīga dārzeņu gabaliņa radīto skaņu... un tagad padomājiet, kā tā ietekmē jūsu garšas piedzīvojumu. Šefpavārs Jozefs Jusefs un profesors Čārlzs Spenss pēta, kā mūsu maņas ietekmē mūsu garšas uztveri un ēdiena baudīšana, lai tas šķistu svaigs un gards. Atklājiet vairāk nākamajā epizodē.
Redze mums nodrošina visu nepieciešamo informāciju par ēdienu.
Jozefs Jusefs
Virtuves teorijas projekts
Garša: piecu maņu piedzīvojums
Mūsu redze atbild par 28 % no garšas sajūtas. Tā ir teorija, kuru Instagram šefpavāre Jacques la Merde izmanto pilnībā. Saviem sekotāju tūkstošiem pasniedzot izsmalcinātas garšas ēdienus, viņa demonstrē vizuālo ietekmi tam, kā uztveram ēdienu.
Dažādu krāsu un formu ēdiens priecēs acis, turklāt būs daudz gardāks.
Vizuāls baudījums
Tas, vai ēdiens ir vizuāli pievilcīgs, atkarīgs no tā pagatavošanas. Gatavošana ar tvaiku gādā, lai ēdiens saglabātu vairāk vitamīnu un uzturvielu. Ar tvaiku gatavoti dārzeņi saglabā vairāk hlorofila, bet gaļa ir sulīga un maiga.
Garša un bagātīgas krāsas
-
1Sarkans
Sarkans ēdiens atgādina par ogām un saldiem augļiem, tādēļ mēs sagaidām saldu garšu.
-
2Zaļš
Svaigs, enerģiski zaļš tonis atsauc atmiņā vēl nenogatavojušos augļus, atgādinot skābas garšas.
-
3Balts
Balts ēdiens atgādina par sāļu garšu, liekot gaidīt pikantu maltīti.
Ēdiens ir gards, ja tas tiek skaisti pasniegts.
Kristīne Flinna
arī zināma kā šefpavāre Jacques la Merde
Detaļu pilnveidošana
Nevainojama garša atkarīga arī no detaļām. Gaumīgi šķīvji un bļodiņas būtiski ietekmē ēdiena vizuālo izskatu. Pēc Virtuves teorijas komandas domām salduma uztvere mainās par 10 % atkarībā no izmantotā šķīvja formas un krāsas. Vizuālās pievilcības iegūšanai ir svarīgi, lai šķīvji un glāzes tiktu perfektā stāvoklī.
Rūpes par šķīvjiem un stikla traukiem uzlabo ēdiena vizuālo izskatu.
Piedzīvojums, kuram iespējams piešķirt formu
Dodieties ideālā garšas piedzīvojumā, apmeklējot mūsu Taking Taste Further lapu. Atklājiet idejas un ieteikumus, kā arī lejupielādējiet mūsu viedtālruņa lietotni.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.
Priekšrocība: klasikas pilnveidošana
Cēzara salātus atradīsies visu pasaules restorānu ēdienkārtēs. Kaut arī tie tiek pielāgoti un mainīti, tie vienmēr ir modē. Tā kā interpretācijas dažādās pasaules malās atšķiras, lūdzām dažus Tasteology ekspertus piedāvāt savu unikālo pieeju šim klasiskajam ēdienam, lai nodemonstrētu Taking Taste Further mākslu praksē. Atklājiet vairāk nākamajā epizodē!
Pirmā mīlestība — ēdienu gatavošana. Tad seko māksla un tehnika.
Herve Tīss
Molekulārais gastronoms
Radiet, izgudrojiet no jauna, uzlabojiet
Kas notiek, kad vistas gaļu aizstājam ar sausi nogatavinātu Vagjū liellopa gaļu? Vai vispār iztiekam bez gaļas? Kā vietējās izcelsmes sastāvdaļas ietekmē garšu? It īpaši, ja vietējā izcelsme var apzīmēt saimniecību Berlīnes priekšpilsētā vai pie Klusā okeāna. Tie ir tikai daži no jautājumiem, kurus dzirdēsiet šajā papildu epizodē.
Pagatavojot klasisku ēdienu tam jaunā un neierastā veidā, iespējams radoši izpētīt kulinārijas pasauli.
Rūpīgi līdzsvarots kontrasts
Hervē Tīss uzskata, ka Cēzara salātu noslēpums ir kontrastējošu tekstūru un aromātu ideāla kombinācija. Kraukšķīgi grauzdiņi papildina krēmīgu anšovu mērci, savukārt parmezāna siers pievieno asumu grilētai vistai un sulīgām salātu lapām. Rezultāts - garšas eksplozija katrā kumosā.
REZULTĀTI
Cēzara salāti no produktiem, kas palikuši pāri
Iniciatīva Culinary Misfits ietekmē klasiku ar veģetāriem Cēzara salātiem no produktiem, kas palikuši pāri. Viņu versija ir vietējās sastāvdaļas, piemēram, biešu saknes un salātlapas ar tahini mērci, burkānu zaļumi un grauzdiņi, kas pagatavoti no pāri palikušās maizes.
Mazliet citādāki Cēzara salāti
Veidojiet savu klasiku, piesātinot ēdienu ar to, kas jums garšo vislabāk. Ludvigs Maurers mums demonstrē, kā mums jau pazīstamu ēdienu papildināt, aizstājot vistas gaļu un maizi ar Vagjū liellopu un kaperu etiķa mērci.
Salāti ar patiesu garšu
Garda un sātīga ēdiena pagatavošanai nav jābūt sarežģītai. Pavārs Marks Šackers izvēlas sulīgus vistas gaļas gabaliņus un tikko plūktas salātu lapas. Rūpīgi izvēlētas un kvalitātīvas sastāvdaļas, kurām nevainojamas garšas iegūšanai ir nepieciešams vien minimāls garšvielu daudzums.
Cēzara salāti Klusā okeāna reģiona gaumē
Gards ēdiens atspoguļo lietas, kuras jums patīk. Šefpavāri Katalīnu Velezu iedvesmo dzimtene Kolumbija. Lai sastāvdaļas raksturotu pašas sevi, viņa salātiem pievieno produktus, kas raksturīgi dzimtajai zemei — kūpināta haizivs, ķimenes, kukurūzas maize un sofrito.
Īpašs akcents
Pilnveidojot klasiku, redzams, cik intīma var būt maltītes gatavošana un baudīšana. Tā ir arī iespēja radīt jaunas interpretācijas jau pazīstamai receptei. Dodiet vaļu radošuma, lai varētu nodrošināt patiesi unikālu garšas piedzīvojumu. Taču neļaujiet ceļojumam uz augstākām garšas virsotnēm apstāties šeit.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.
PAR TASTEOLOGY
Kas notiek, ja psiholoģijas profesoram, slavenam Instagram publicētājam, zinātniekam vai pārtikas atkritumu aktīvistam tiek uzdoti tie paši jautājumi, kas parasti tiek uzdoti tikai tradicionālajiem šefpavāriem? Visas atbildes ir ietvertas mūsu jaunajā dokumentālajā filmā Tasteology. Noskatieties tālāk parādītos reklāmkadrus.
Kas ir Tasteology?
Tasteology ir jauna dokumentāla filma, kurā tiek atklāti četri soļi līdz vienlaikus multisensoras, ilgnoturīgas, uzturvielām bagātas un garšīgas maltītes pagatavošanai. Mēs krietni pārsniedzam tradicionālo ēdiena gatavošanas programmu robežas programmas epizodēs: Avots, Dzesēšana, Karsēšana un Pieredze. Lai jūs varat gūt iedvesmu garšas uzlabošanai virtuvē un ārpus tās.
Tikšanās ar garšas ekspertiem
Jauna pieeja garšai
Tasteology pavērš garšu gluži citā leņķī. Mēs apkopojām speciālistu ieskatus visā pārtikas spektrā no psiholoģijas līdz Instagram. Līdzīgi Ludvigam Maureram — Vagjū govju audzētājam. Viņš kā visu gaļas jautājumu speciālists skaidro, kā saglabāt tās svaigumu un uzlabot garšu. Tagad iepazīsim visus citus mūsu fascinējošos speciālistus...
-
Sačiko un Hisato Nakahigaši
Ogu un sēņu lasīšanas tendenču noteicēji un šefpavāri no Kioto Japānā.
-
Marks Šackers
Autors grāmatai „The Dorito Effect”, kurā tiek aplūkotas mākslīgās garšvielas un Amerikas veselības krīze.
-
Tristrems Stjuarts
Autors no Braitonas, kurš vēlas samazināt pārtikas atkritumu ietekmi uz apkārtējo vidi.
-
Culinary Misfits
Pāris no Berlīnes, kas aktīvi meklē un izmanto „neglītus” produktus, kurus vairums izmestu
-
Herve Tīss
Parīzes gastronomijas ķīmiķis, kas ir slavens ar savu mācību pasaulei par olas vārīšanu trauku mazgājamā mašīnā.
-
Katalina Veleza
Viens no pasaules ietekmīgākajiem Latīņamerikas šefpavāriem un iespaidīgs gatavošanas ar tvaiku atbalstītājs.
-
Čārlzs Spenss
Oksfordas eksperimentālās psiholoģijas profesors, kura pētījumu uzmanības centrā ir ēšanas piedzīvojums.
-
Jozefs Jusefs
Radošais direktors un šefpavāra patrons gastronomijas projektā Virtuves teorija, kuru viņš organizē kopā ar Čārlzu Spensu.
-
Jacques la Merde
A.K.A. Kristīne Flinna, slavena šefpavāre un pakalpojuma Instagram populāra publicētāja ar vairāk nekā 125 000 sekotājiem.
Pārvaldiet garšu
Jaunais AEG Mastery Ranger darbojas kopā ar jums unikālos veidos, lai pilnveidotu jūsu ēst gatavošanas prasmes. Katra ierīce pilda savu lomu, darbojoties saskaņoti un tūlītēji reaģējot uz jūsu vēlmēm un vajadzībām.