Ja runājam par dārzeņiem uzturā, 2018. gadā purpura toņi ir modē! Tās ir bietes, violetās batātes un hibiska ziedi – produkti, kas bagāti ar dabīgo antioksidantu antocianīnu. Tie ir ne vien veselīgi, bet arī ļoti gardi.

Purpurkrāsas dārzeņu pagatavošanas iespējām nav robežu. Lai saglabātu visas bagātīgās uzturvielas, vēlams maltīti gatavot ar tvaiku vai sous-vide metodi. AEG tehnoloģijas ļauj jums gatavot ēdienu ar augstu precizitāti zemās temperatūrās, tādējādi nodrošinot, ka jūs no purpurkrāsas produktiem iegūstat pēc iespējas vairāk.

SteamPro cepeškrāsns

Ikvienai maltītei ir jābūt īpašai. Tieši tādēļ esam radījuši SteamPro cepeškrāsni. Tā piedāvā trīs gatavošanas režīmus – cepšana, tvaicēšana un to abu kombinācija. Apvienotajā režīmā cepeškrāsns automātiski aprēķina nepieciešamās karstuma un tvaika proporcijas, tādēļ ēdiens aizvien tiks pagatavots zeltains un kraukšķīgs no ārpuses, iekšpusē saglabājot sulīgumu.

Neatkarīgi no tā, vai jūs grilējat gaļu, cepat maizi, gatavojat smalkus desertus vai izmantojat sous-vide funkciju, ko mēs piedāvājam profesionāliem restorāniem visā pasaulē, jūs varat būt pārliecināti, ka ēdiena gatavošana tiks pacelta jaunā līmenī.

Skatīt SteamPro cepeškrāsnis

Sarkanā kāposta tīteņi

Aptuveni 20 gab.

- 1 sarkanais kāposts

Pildījumam

- 200 g melno rīsu
- 400 ml ūdens
- 1 ēdamkarote miso pastas
- 1 tējkarote smalki rīvēta svaiga ingvera
- 1 tējkarote smalki kapāta svaiga ķiploka

Mērcei
- 2 ēdamkarotes Japānas sojas mērces
- 2 ēdamkarotes sezama eļļas
- 2 ēdamkarotes svaigi spiestas laima sulas
- 1 šķipsniņa čili pārslu

Dekorēšanai
- 1 ēdamkarote sakapāta koriandra
- 1 tējkarote apceptu sezama sēklu

Gatavošana

- Ielejiet ūdeni AEG SteamPro vai SteamBoost cepeškrāsns tvaika tvertnē.

- Iestatiet AEG cepeškrāsni tvaika režīmā “Full Steam”.
- Veiciet griezumu apkārt kāposta kacenam un izņemiet to pilnībā.

- Lieciet kāpostgalviņu uz tvaika plātnes, ievietojiet to cepeškrāsnī un tvaicējiet aptuveni 30 minūtes.

- Tikmēr sagatavojiet pildījumu.
- Uz AEG MaxiSense Pure indukcijas virsmas uzvāriet ūdeni. Pievienojiet melnos rīsus.
- Samaziniet karstumu līdz vidējam un vāriet aptuveni 20 minūtes, līdz rīsi ir uzsūkuši ūdeni un kļuvuši mīksti.
- Iemaisiet rīsos miso pastu, ķiploku un ingveru.
- Izņemiet kāpostgalviņu no AEG SteamPro cepeškrāsns un atdaliet kāposta lapas. Pārliecinieties, ka kāpostlapas ir pietiekami mīkstas, lai tās varētu satīt nesalaužot. Pareizā mīkstuma sasniegšanai nepieciešamais laiks var mainīties atkarībā no sezonas. Ja nepieciešams, tvaicējiet lapas ilgāk.
- Nogrieziet un noņemiet lapu cietās daļas, katru lapu sadalot (aptuveni) trīs daļās.
- Pildiet katru lapu ar rīsiem un aizspraudiet ar zobu bakstāmo kociņu. Lieciet uz tvaika paplātes.
- Tvaicējiet tīteņus 10-12 minūtes AEG SteamPro cepeškrāsnī tvaika režīmā “Full Steam”.
- Bļodiņā samaisiet mērces sastāvdaļas.
- Pasniedziet tīteņus pārbērtus ar svaigu koriandru un apceptām sezama sēklām.